uitgangspunten 


  In onze ontwerpen is de vorm een soort stille logica, zo noemen wij het. Het voelt  in de tuin aan alsof het zo moet en niet anders. Er is een zekere vanzelfsprekendheid in de lijnen en het waarom van de lijnen kan beargumenteerd worden.
We gebruiken weinig fantasielijnen. Van bijna elke lijn kan, als een stille logica worden begrepen waarom hij loopt zoals hij loopt.
Dichter bij het huis ontwikkelen wij de tuin meer gecultiveerd, verder van het huis zoeken we  meer aansluiting bij de omgeving. 

Vanuit het huis is er zicht zijn op groen; we beperken ons in het gebruik van dode materialen. Vaak worden lijnen gecreĆ«erd door patronen van hagen, randen van grasperken, paden en borders. 
Zo mogelijk zijn er vanuit het huis lange zichtlijnen voor rust en diepte.
De structuurelementen in de beplanting maken de tuin ook in de winterperiode aantrekkelijk.

EssentiĆ«el voor een tuin is in onze ogen de beplanting: de tuin is een groene oase, waarin je je thuis voelt en waarin je de natuur en de seizoenen sterk kunt beleven.. Voor ons bestaat er niet een tuin zonder groen, of zonder planten. Zonder planten spreken wij eerder van een vormgegeven ruimte. De esthetische waardering betreft dan vooral vormkenmerken en veel minder groene kenmerken. 


Dat kan prachtig zijn en wij kunnen er zeker wel erg van genieten. Ook voor ons zijn structuren, vormen en lijnen belangrijk, maar dan vooral in de beplanting: gesnoeide hagen, blokken en andere vormen van taxus, buxus, haagbeuk e.d., strakke randen van gazons, van borders, van paden.

Kortom, onze normen voor een mooie tuin zijn:
de tuin is een groene oase;
de tuin bevat duidelijke structuren;
de onderliggende structuur is als een stille logica;
de beplanting staat centraal;
de beplanting is het resultaat van afgewogen keuzes.

Vanuit die normen bekijken, waarderen en ontwerpen wij tuinen.