Programma 2019

Uitgegeven: 11-06-2019
PROGRAMMA DE KLEINE PLANTAGE 2019 
In 2019 organiseert Kwekerij De Kleine Plantage elke maand van maart t/m oktober een themaweekend, waarin meestal een bepaalde plantengroep centraal staat. In deze themaweekenden worden fijnkwekers en andere specialisten als gast uitgenodigd. Zij nemen uiteraard een bijzonder sortiment mee. Op sommige themaweekenden worden lezingen en rondleidingen georganiseerd. Informatie hierover is steeds te vinden op de website www.dekleineplantage.nl . 

wo 20 – zo 31 maart HELLEBORUSTIJD
Tijdens de openingsweken in maart op wo t/m zat, biedt De Kleine Plantage naast een uitgebreid sortiment vaste planten, een gevarieerde selectie cultivars van vooral Helleborus orientalis.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.
  
zat 30, zo 31 maart VOORJAARSPRIKKELS
De biologische rozenkwekerij De Bierkreek uit Zeeland en Kwekerij De Kleine Plantage zorgen voor een keur aan oude en moderne struik- en klimrozen en een mooie selectie clematissen. Van der Plancke uit Hummelo komt met een enorme diversiteit aan zaden. Er zijn snoeidemonstraties en er is voorlichting over het tuinonderhoud door Rense Renkema. Priska bakt.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.
 
zat 4, zo 5 mei BOS en BOLLEN
Hein Meeuwissen, de expert in bollen, knollen en wortelstokken brengt een uitgelezen selectie. De nadruk ligt op zomerbloeiende bol- en knolgewassen. Kwekerij Arborealis heeft zich de laatste jaren zeer nadrukkelijk georiënteerd op het zogenaamde voedselbos. Micha Wieland en Sietske Metz nemen o.a. planten die tot het voedselbos behoren mee. Priska bakt.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.
  
zat 25, zo 26 mei GROENTEN en MEER
De Tuinen van Weldadigheid uit Veenhuizen, een kwekerij van bijzondere groente, komt met een uitgelezen collectie eetbare gewassen. Alles is gecertificeerd biologisch. ‘De Groene Luwte’ en Ria Loohuizen zijn er met hun boeken, proeverijen en heerlijkheden van het land. Het Blauwe Huis is er met kruiden en kruidenmengsels. Cider komt van de Ciderwinkel. ‘Handig Goed’ biedt handige en duurzame dingen voor huis en tuin. Priska bakt.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.
  
8, 9 juni  15, 16 juni  22, 23 juni TUIN KUNST HOGELAND
Een rondje langs vier tuinen en galerieën: De Kleine Plantage in Eenrum, Parktuin Oosterhouw in Leens, Bij de Kunstenaars in Ulrum, Anne Wine in Kloosterburen.
Eigenzinnig: tuinen, kunsten, eten en slapen.www.tuinkunsthogeland.nl
  
zat 6, zo 7 juli SCHADUWTONEN
De Kleine Plantage biedt een enorme verscheidenheid aan schaduwplanten en Jannes van Rossum van de Nederlandse Hostavereniging komt met de nieuwste hostacultivars. Bart Wortelboer is er met zijn collectie schaduwplanten. Priska bakt.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.
  
zat 3, zo 4 augustus ZOMERFLEUR
Een weekend in het kader van de hoogzomerbloei. Met een groot sortiment dahlia’s en veel zomerbloeiende vaste planten. Brian Kabbes geeft een lezing en komt met een selectie uit zijn sortiment. Marie Lang en Sophia Schrödter zijn er met prachtige kaarten en beeldschone cadeauverpakkingen van zaden en porselein met plantenafbeeldingen. Blomsterstuga komt met artistiek borduurwerk van botanische prenten.
Priska bakt.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.
  
zat 7, zo 8 sept LIEFHEBBERSDAGEN: Bollen, boeken en planten.
Een evenement met voorjaarsbollen van Hein Meeuwissen, met de nieuwste boeken op tuin- en tuinarchitectuurgebied van de Amsterdamse boekhandel Architectura & Natura en met de meest bijzondere heesters van kwekerij Arborealis. De planten van De Kleine Plantage en voorlichting over aanleg en onderhoud door De Hofenier. ‘Handig Goed’ komt met nuttige gebruiksvoorwerpen. Priska bakt. Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

zat 5, zo 6 oktober HERFSTSONATE
Een feestelijke afsluiting van het seizoen met schrijfster Ria Loohuizen en haar boeken en oogst uit de herfst. Met Antiquariaat Bij Tij En Ontij uit Kloosterburen met een groot sortiment antiquarische planten- en tuinboeken. De Cruydt-Hoeck is er met bloemenzadenmengsels, en De Heliant met stinzenbollen en wilde planten.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

 

 
 
 
 
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  

3 en 4 augustus 2019 ZOMERFLEUR

Uitgegeven: 19-06-2019
ZOMERFLEUR
Een weekend in het kader van de hoogzomerbloei. Met een groot sortiment dahlia’s en veel zomerbloeiende vaste planten. Brian Kabbes geeft een lezing en komt met een selectie uit zijn sortiment. Marie Lang en Sophia Schrödter zijn er met prachtige kaarten en beeldschone cadeauverpakkingen van zaden en porselein met plantenafbeeldingen. Blomsterstuga komt met artistiek borduurwerk van botanische prenten. Leo den Dulk geeft rondleidingen door de tuin. Hij is redacteur van Onze Eigen Tuin, het oudste tuinblad van Nederland. Hij schrijft en houdt voordrachten over planten, dieren, tuinen en andere onderwerpen. Zie www.cantua.nl. Priska bakt. Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

Blomsterstuga:
Botanisch zijdelintborduren.De meeste mensen houden van bloemen. Daarom worden bloemen graag afgebeeld in de kunst en ook in allerlei vormen van handvaardigheid. Ze worden geschilderd, komen voor in de volkskunst, op sitsen en andere stoffen, in verschillende vormen van borduurwerk, als versiering op kleding, op behang enzovoort. Een speciale vorm van borduren is het zijdelint borduren. Je borduurt bloemen met prachtig glanzend zijdelint. De bloem springt er dan uit. 
Dita Blom van Blomsterstuga houdt zich o.a. bezig met het artistieke borduren van botanische prenten. Prachtige (vaak oude) botanische prenten worden omgezet naar een werkbaar borduurpatroon. Er wordt gewerkt met wollen borduurgaren, 100 % zijden band in verschillende breedtes, zijden hankies en eventuele andere borduurmaterialen. Het meeste van de materialen is handgeverfd, wat aan dit borduurwerk een levendige indruk geeft.Tijdens de themadagen kunt nu het borduurwerk bekijken. Er is o.a. een geborduurd herbarium te bekijken, mooie doosjes met zijdelint borduurwerk en kaarten van een Zweedse illustrator van bloemenaquarellen met bijbehorende borduurwerken. Ook zullen de techniek en de steken gedemonstreerd worden en zijn er materialen en pakketjes voor beginners te koop.Meer info: www.blomsterstuga.nl
 

 
  
 

OP STAP: 24 en 25 augustus 2019 .....Pflanzenmarkt am Kiekeberg

Uitgegeven: 18-07-2019
Plantenmarkt in het openluchtmuseum Kiekeberg in Rosengarten-Ehestorf bij Hamburg.
Ook in augustus een interessante plantenmarkt met veel gespecialiseerde kwekerijen.
(http://www.kiekeberg-museum.de/das-knnen-sie-erleben/pflanzenmarkt.html)

7 en 8 september 2019 LIEFHEBBERSDAGEN

Uitgegeven: 30-10-2018
LIEFHEBBERSDAGEN  Bollen, boeken en planten.
Een evenement met voorjaarsbollen van Hein Meeuwissen, met de nieuwste boeken op tuin- en tuinarchitectuurgebied van de Amsterdamse boekhandel Architectura & Natura en met de meest bijzondere heesters van kwekerij Arborealis. De planten van De Kleine Plantage en voorlichting over aanleg en onderhoud door De Hofenier. ‘Handig Goed’ komt met nuttige gebruiksvoorwerpen. Priska bakt.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

5 en 6 oktober HERFSTSONATE

Uitgegeven: 01-02-2019
HERFSTSONATE
Een feestelijke afsluiting van het seizoen met schrijfster Ria Loohuizen en haar boeken en oogst uit de herfst. Met Antiquariaat Bij Tij En Ontij uit Kloosterburen met een groot sortiment antiquarische planten- en tuinboeken. En bloemenweidemengsels van De Cruydt-Hoeck, wilde planten en stinzenbollen van De Heliant. 
Open van 10.00-17.00 uur. Gratis toegang.


Bekijk het nieuwsarchief..Onze vermelding op https://www.keurmerk.info