20 - 31 maart 2019 HELLEBORUSTIJD

Uitgegeven: 30-10-2018
HELLEBORUSTIJD
Tijdens de openingsweken in maart op wo t/m zat, biedt De Kleine Plantage naast een uitgebreid sortiment vaste planten, een gevarieerde selectie cultivars van vooral Helleborus orientalis.
 Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

30 en 31 maart 2019 VOORJAARSPRIKKELS

Uitgegeven: 07-02-2019
VOORJAARSPRIKKELS
De biologische rozenkwekerij De Bierkreek uit Zeeland en Kwekerij De Kleine Plantage zorgen voor een keur aan oude en moderne struik- en klimrozen en een mooie selectie clematissen. De Nederlandse Rozenvereniging geeft informatie. Van der Plancke uit Hummelo komt met een enorme diversiteit aan zaden. Er zijn snoeidemonstraties en er is voorlichting over het tuinonderhoud door Rense Renkema. Priska bakt.
 Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

21 en 22 april 2019 ...... OPEN PAASWEEKEND

Uitgegeven: 17-07-2019
Met PASEN zijn we op zondag en maandag geopend.

ALLE ZONDAGEN IN MEI OPEN

Uitgegeven: 30-10-2018
Alle zondagen in mei zijn we geopend.

4 en 5 mei 2019 BOS EN BOLLEN

Uitgegeven: 30-10-2018
BOS EN BOLLEN
Hein Meeuwissen, de expert in bollen, knollen en wortelstokken brengt een uitgelezen selectie. De nadruk ligt op zomerbloeiende bol- en knolgewassen. Kwekerij Arborealis heeft zich de laatste jaren zeer nadrukkelijk georiënteerd op het zogenaamde voedselbos. Micha Wieland en Sietske Metz nemen o.a. planten die tot het voedselbos behoren mee. Priska bakt.

19, 20 en 21 mei 2018 OPEN PINKSTERWEEKEND

Uitgegeven: 01-02-2019
OPEN PINKSTERWEEKEND

Kwekerij De Kleine Plantage presenteert naast de vaste planten het volledige sortiment eenjarige en niet-winterharde planten. 

25 en 26 mei 2019 GROENTEN EN MEER

Uitgegeven: 30-10-2018
GROENTEN EN MEER
De Tuinen van Weldadigheid uit Veenhuizen, een kwekerij van bijzondere groente, komt met een uitgelezen collectie eetbare gewassen. Alles is gecertificeerd biologisch. ‘De Groene Luwte’ en Ria Loohuizen zijn er met hun boeken, proeverijen en heerlijkheden van het land. Het Blauwe Huis is er met kruiden en kruidenmengsels. Cider komt van de Ciderwinkel. ‘Handig Goed’ biedt handige en duurzame dingen voor huis en tuin. Priska bakt.
 Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

ALLE ZONDAGEN IN JUNI OPEN

Uitgegeven: 30-10-2018
We zijn alle zondagen in juni geopend.

9 en 10 juni 2019 ..... OPEN PINKSTERWEEKEND

Uitgegeven: 30-10-2018
Met Pinsteren zijn we op zondag en op maandag geopend.

8 juni - 23 juni ..... TUIN KUNST HOGELAND

Uitgegeven: 30-10-2018
zaterdag 8 en zondag 9 juni 2019
zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019
zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019

Een dagje Hogeland in vier eigenzinnige Tuinen met beeldende kunst en versnaperingen 
Tuin Kunst Hogeland waait drie weekenden lang een frisse wind door de tuinen… 
Op drie achtereenvolgende weekenden vindt het evenement Tuin Kunst Hogeland plaats, telkens van 11.00 tot 17.00 uur. 
Een prachtige route langs vier locaties met bijzondere tuinen. 

Een van de locaties is De Kleine Plantage in Eenrum. Een kleinschalige en eigenzinnige kwekerij met tuinen voor de liefhebber en de tuinfanaat. 

Landhuis en Parktuin Oosterhouw in Leens is een huis waar de tijd stilstaat, achterover helt en sprongen maakt. Het is mogelijk om hier neer te strijken voor de lunch. Wie dat wil kan moet wel eerst even reserveren via christiaan@oosterhouw.nl .

In Ulrum staan de deuren Bij de Kunstenaars Margriet Barends en Harm van der Meulen open. Beelden van brons en cortenstaal op een plek waar de ransuilen roesten. Een beeldhouwer, een schilder in een dorps kunstenaarshuis met een verborgen theetuin. 

In Kloosterburen tref je een wilde bostuin op de locatie Bij Anne Wine aan, vol met verrassingen, bouwsels en zitjes. De dag kan hier heerlijk ontspannen afgesloten worden met een borrel tussen de bomen. 

Kortom een rondje Hogeland waar men de hele dag mee bezig kan zijn. Met een ritje door een adembenemend mooi gebied met zijn maren, rietkragen, de akkers waar het graan begint te rijpen, de bochtige wegen, de dijken, vaak nog in drieën. Van waker tot dromer. Even een kijkje over de wakersdijk. Zicht over het wad en de kwelders met duizenden wadvogels. Een land waar je, als je het al niet bent, verliefd op wordt. Het mooist met de fiets, maar ook met de auto zeer de moeite waard. Meer informatie op www.tuinkunsthogeland.nl 

  
Parktuin Oosterhouw, Hoofdstraat 35, Leens
Margriet Barends & Harm van der Meulen, Noorderstraat 14, Ulrum
bij anne wine, Hoofdstraat 69, Kloosterburen
Kwekerij De Kleine Plantage, Handerweg 1, Eenrum
 

OP STAP: 14-16 juni 2019: Internationale Kwekerijdagen Bingerden

Uitgegeven: 30-10-2018
Een plantenbeurs met de beste specialisten op plantengebied uit binnen- en buitenland. Een must voor iedere tuin- en plantenliefhebber.
Op de Buitenplaats Bingerden bij Angerlo.

6 en 7 juli 2019 SCHADUWTONEN

Uitgegeven: 30-06-2019
SCHADUWTONEN
De Kleine Plantage biedt een enorme verscheidenheid aan schaduwplanten en Jannes van Rossum van de Nederlandse Hostavereniging komt met de nieuwste hostacultivars. Hij zal veel aandacht besteden aan de nakomelingen van Hosta 'Striptease' (overigens een sport van 'Gold Standard'). Zoals bijvoorbeeld:
'Hot Kiss', 'Pin Up', 'Playmate', 'Erotica', 'Pale Dancer', 'Snake Eyes', 'Gypsy Rose', 'Hanky Panky', 'Yellow Polka Dot Bikini', 'Obscene Gesture', 'Moulin Rouge', 'Kiw Full Monty', 'Silver Eagle' e.a.
Bart Wortelboer is er met zijn collectie schaduwplanten. Hij neemt planten mee van Podophyllum, Jeffersonia, Ranzania, Caulophyllum, Polygonatum, Pteridophyllum, Disporum, Beesia, Cardamine, Sanicula, Hepatica, Saxifraga.
Beide dagen geeft Fleur van Zonneveld om 14:30 uur een rondleiding door de schaduwtuinen en langs haar favoriete schaduwplanten.
Priska bakt.
Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

3 en 4 augustus 2019 ZOMERFLEUR

Uitgegeven: 19-06-2019
ZOMERFLEUR
Een weekend in het kader van de hoogzomerbloei. Met een groot sortiment dahlia’s en veel zomerbloeiende vaste planten. Brian Kabbes geeft een lezing en komt met een selectie uit zijn sortiment. Marie Lang en Sophia Schrödter zijn er met prachtige kaarten en beeldschone cadeauverpakkingen van zaden en porselein met plantenafbeeldingen. Blomsterstuga komt met artistiek borduurwerk van botanische prenten. Leo den Dulk geeft rondleidingen door de tuin. Hij is redacteur van Onze Eigen Tuin, het oudste tuinblad van Nederland. Hij schrijft en houdt voordrachten over planten, dieren, tuinen en andere onderwerpen. Zie www.cantua.nl. Priska bakt. Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

Blomsterstuga:
Botanisch zijdelintborduren.De meeste mensen houden van bloemen. Daarom worden bloemen graag afgebeeld in de kunst en ook in allerlei vormen van handvaardigheid. Ze worden geschilderd, komen voor in de volkskunst, op sitsen en andere stoffen, in verschillende vormen van borduurwerk, als versiering op kleding, op behang enzovoort. Een speciale vorm van borduren is het zijdelint borduren. Je borduurt bloemen met prachtig glanzend zijdelint. De bloem springt er dan uit. 
Dita Blom van Blomsterstuga houdt zich o.a. bezig met het artistieke borduren van botanische prenten. Prachtige (vaak oude) botanische prenten worden omgezet naar een werkbaar borduurpatroon. Er wordt gewerkt met wollen borduurgaren, 100 % zijden band in verschillende breedtes, zijden hankies en eventuele andere borduurmaterialen. Het meeste van de materialen is handgeverfd, wat aan dit borduurwerk een levendige indruk geeft.Tijdens de themadagen kunt nu het borduurwerk bekijken. Er is o.a. een geborduurd herbarium te bekijken, mooie doosjes met zijdelint borduurwerk en kaarten van een Zweedse illustrator van bloemenaquarellen met bijbehorende borduurwerken. Ook zullen de techniek en de steken gedemonstreerd worden en zijn er materialen en pakketjes voor beginners te koop.Meer info: www.blomsterstuga.nl
 

 
  
 

OP STAP: 24 en 25 augustus 2019 .....Pflanzenmarkt am Kiekeberg

Uitgegeven: 05-08-2019
Plantenmarkt in het openluchtmuseum Kiekeberg in Rosengarten-Ehestorf bij Hamburg.
Ook in augustus een interessante plantenmarkt met veel gespecialiseerde kwekerijen.
(http://www.kiekeberg-museum.de/das-knnen-sie-erleben/pflanzenmarkt.html)

7 en 8 september 2019 LIEFHEBBERSDAGEN

Uitgegeven: 30-10-2018
LIEFHEBBERSDAGEN  Bollen, boeken en planten.
Een evenement met voorjaarsbollen van Hein Meeuwissen, met de nieuwste boeken op tuin- en tuinarchitectuurgebied van de Amsterdamse boekhandel Architectura & Natura en met de meest bijzondere heesters van kwekerij Arborealis. De planten van De Kleine Plantage en voorlichting over aanleg en onderhoud door De Hofenier. ‘Handig Goed’ komt met nuttige gebruiksvoorwerpen. Priska bakt.Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

7 en 8 oktober 2017...Great Dixter Autumn Plant Fair

Uitgegeven: 05-08-2019
Great Dixter Autumn Plant Fair 2017

Op 7 en 8 oktober 2017 is er op Great Dixter in Engeland een bijzondere internationale plantenbeurs. Dit jaar staan wij er voor het eerst.

5 en 6 oktober 2019 HERFSTSONATE

Uitgegeven: 28-07-2019
HERFSTSONATE
Een feestelijke afsluiting van het seizoen met schrijfster Ria Loohuizen en haar boeken en oogst uit de herfst. Met Antiquariaat Bij Tij En Ontij uit Kloosterburen met een groot sortiment antiquarische planten- en tuinboeken. En bloemenweidemengsels van De Cruydt-Hoeck, wilde planten en stinzenbollen van De Heliant. 
Open van 10.00-17.00 uur. Gratis toegang.


Ga terug naar de actuele berichten..Onze vermelding op https://www.keurmerk.info